Två historier om stress

Har på de senaste två veckorna tagit dela utav två historier angående stress. Tänkte att jag skulle dela med mig av dessa två. Ni får själv välja vilken ni vill ta med er.

"Tänk dig att du är ett tåglok på väg ut till en resa i oändligheten. För varje ny sak du tar på dig, (jobbet, skolan, hemma, fritid etc) så läggs en ny vagn till på ditt lok innehållandes ett krav på något du måste göra. Denna vagnen kommer att vara kopplad till ditt lok enda tills dess att innehållet är uppfyllt. Först därefter kan du koppla bort det.

Några av vagnarna på ditt lok kan du inte göra något åt. Du har kanske en vagn med innehållet att du måste laga mat åt dina barn varje kväll. Men till slut så händer det något. För det är nämligen så att för varje vagn som kopplas på så går loket saktare och saktare. Och till slut så står det faktiskt helt still - ett fenomen vi kallar "gå in i väggen". Se därför till att alltid koppla bort några vagnar innan ditt lok stannar, i värsta fall står det still ett bra tag framöver."

Detta är den andra historien.

"Tänk dig att du sitter vid ett bord. Framför dig har du en kaffekopp. Denna kaffekoppen symboliserar ditt inre och de åtaganden som du har tagit på dig. Varje gång du får ett nytt åtagande så fylls koppen på. Till slut så är koppen full men du fortsätter att fylla på och vad händer då? Jo innehållet rinner över. Hur får vi det att inte rinna över? Svaret är enkelt - det är nämligen bara att tömma innehållet i koppen innan det hinner rinna över."